Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-silver till Flodin

Patrik Flodin från Ilsbo styrde sin sprillans nya Subaru till 14 sträcksegrar av 20 möjliga i grupp N under Rally Wales.

Ändå fick han nöja sig med en femteplats i rallyt och en total andraplats i VM.

– Jag hade buskul bakom ratten så länge bilen höll, sa Patrik.

Han inledde med att rada upp segrar på de inledande sträckorna. Men på fredagens sista sträcka slog bilen i en sten och styrstaget gick av.

Då tappade han sin solklara ledning på 1.17 minuter och rasade ner till tredje plats.

– Då var jag övertygad om att jag skulle kunna ta igen det på lördagen och det såg länge ut som om jag skulle få rätt, sa Patrik.

Under lördagen kammade de hem fem av sju sträcksegrar och knappade in tid

Inför SS14 låg de på andra plats, bara 23 sekunder efter estländaren Ott Tänak. Men då fick Patrik punktering fem kilometer från mål:.

– Den sinkade oss inte så mycket. Men ungefär 400 meter från mål small fjäderbenet och därmed var det färdigkört för oss för dagen, berättade Patrik.

Inför söndagen satte han sig i bilen för att säkra VM-silvret – och för att visa vem som är den snabbaste föraren i klassen.

Det gjorde han med besked. Patrik Flodin var snabbast under söndagens samtliga sträckor men haverierna och tvärstoppet på lördagen som gav ett tidstillägg på tio minuter gjorde att han fick nöja sig med en slutlig femteplats i rallyt.