Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-silver till Erik Rost efter tidigt misstag: "Var livrädd"

Ett litet misstag i inledningen av loppet.
Då förlorade Erik Rost kampen om VM-guldet.
–Jag är hyfsat nöjd med silver, men är man så nära vill man ju vinna också, säger 31-åringen i ett pressmeddelande.

Det går bra för det svenska skidorienteringslandslaget.

Efter svenskarnas fyra raka guld, lyckades Erik Rost ta hem silvret på VM:s medeldistans. Han gick i mål 15 sekunder efter segrande bulgaren Stanimir Belomazhev.

– Jag gjorde ett mycket bra lopp, förutom ett misstag i början. Utan det misstaget hade jag vunnit. Jag tappade 20-30 sekunder där och då är det lätt att tänka att: "Hade jag inte gjort det och så vidare." Men det är ju det som är sporten också, säger Rost i ett pressmeddelande.

31-åringen berättar att det var tuffa förhållanden ute på banan, då det hade frusit på under dagen.

– Först fick man kämpa uppför och sedan var det "rodel" utför där man var livrädd. Det var många som kraschade utrustning och kraschade ute i skogen också. Andra halvan av banan var lite flackare och mera "stå på" i skidåkningen och det gjorde jag väldigt bra. Jag hade en vass avslutning.

I morgon torsdag, är det dags för både herrarna och damerna att köra långdistans.

– Långdistans brukar passa mig bra. Jag tänker köra allt jag har igen, och då ska de andra få jobba hårt för att matcha det, säger Rost.

Läs mer: Drömduon Alexandersson och Rost spurtade hem VM-guld i mixedstafett