Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-silver för Patrik Flodin

Patrik Flodin säkrade sitt andra raka VM-silver efter utklassningsseger i Wales Rally GB.

Patrik Flodin och den inhoppande finske co-drivern Timo Alenne vann VM-finalen i Wales Rally GB i ren utklassningsstil. Med en marginal med nästan sex minuter ner till tvåan Martin Semerad och drygt tolv minuter före trean Michal Kosciuszko, säkrade Patrik sitt andra raka VM-silver!

Idag har det bara handlat om att ta sig igenom sträckorna och bevaka den ledning de hade sedan i fredags. Trots att de slog av på tempot, kammade de ändå hem tre sträcksegrar av dagens sex sträckor.
- Det har nästan varit lite irriterande, skrattar Patrik. Att på ett sånt här fint rally inte kunna köra för fullt. Istället har vi i två dagar åkt runt och varit på helspänn. Och det är psykoligiskt mycket svårt att köra med pressen att inte få göra några som helst misstag. Det var betydligt roligare under fredagen att köra för fullt med Jarko Nikara.

Patrik och hans co-driver Göran Bergsten har haft en mycket tung inledning på Grupp N Rally-VM i år. Men de avslutar med flaggan i topp och slutar tvåa i rally-VM för grupp N.
- Mitt mål i år var helt klart att ta VM-guld. Men med den inledningen vi hade på säsongen, är jag mer än nöjd med ett VM-silver,  säger Patrik