Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-seger för Flodin

Efter en säsong kantad av missöden och missflyt hade Patrik Flodin äntligen marginalerna på sin sida när han rattade hem segern i det spanska VM-rallyt.

Det han gå drygt ett år sedan fjolårets seger i Japans VM-rally tills att Ilsboföraren än en gång fick kliva upp överst på prispallen i VM-serien.

Men när det hände var det med små marginaler och en gnutta flax.

Så länge som rallysträckorna kördes på grus så hann de andra förarna inte med Flodin. Men när gruset blev till asfaltsvägar tappade Patrik fart och tid.

– Under de sista sträckorna visste jag att varje sekund var oerhört värdefull. Därför kändes det som ett slag i ansiktet när jag på den näst sista sträckan fick punktering knappt en kilometer från mål.

– Då trodde jag att chansen till slutseger var borta, men det visade sig att jag kört väldigt fort tidigare och att jag hade ett försprång på 2,3 sekunder inför den sista sträckan.

– Skönt att vinna igen, sa Patrik som i och med segern gick upp som sammanlagd tvåa i VM-sammandraget.