Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittnen saknas till våldtäkten

Den 18-åriga kvinnan som natten mot torsdagen våldtogs och rånades mitt i centrala Bollnäs har lämnat Hudiksvalls sjukhus.

Annons

Kvinnan har under fredagen förhörts av polisen.

– Hon säger att tre män överföll henne och att hon också blev våldtagen, säger Peter Jernqvist, förundersökningsledare Bollnäspolisen.

Polisutredningen är i full gång men fortfarande saknas vittnen till själva överfallet då tre män misshandlade och våldtog en 18-årig kvinna från Söderhamn.

– Vi har haft förhör med vittnen men ingen har sett själva händelsen. Bara saker som skett innan som kan ha med saken att göra, säger Peter Jernqvist.

Våldtäkten ägde rum vid halv tretiden på natten på Långgatan i närheten av nattklubben Tranan, där kvinnan tidigare på kvällen befunnit sig.

Kvinnan som ska ha blivit misshandlad både med slag och med sparkar fördes under natten till Hudiksvalls sjukhus, men fick under torsdagen lämna sjukhuset.

Under första halvåret 2012 har sammanlagt 32 våldtäkter anmälts i Gävleborgs län enligt brottsförebyggande rådet, BRÅ. Att en våldtäkt genomförs på en så pass öppen plats som Långgatan i Bollnäs är ovanligt.

– Allmänheten behöver inte vara rädd, det här är väldigt ovanligt, säger Peter Jernqvist och fortsätter:

– Vi vill rekommendera kvinnor att inte gå hem ensamma mitt i natten. Kan man så är det alltid bäst att få skjuts, ta sällskap eller åka taxi.

Annons