Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittne stoppade rättegång om ras

Nu nekar fastighetsägaren till brott och har ett nytt vittne.

Ett snö- och isras från gamla apotekshusets tak förstörde tre bilar i mars i år. Bilarna stod parkerade på Storgatan i centrala Hudiksvall och tidningen berättade då om hur biltaken tryckts in av snömassorna.

För fyra månader sedan åtalades fastighetsägaren för förseelse mot ordningslagen. Åklagaren ansåg att han inte tagit sitt ansvar och sett till att få bort snön från taket.

I ett polisförhör några veckor efter händelsen uppgav fastighetsägaren att han trodde att snösaneraren inte skottat taket på det sätt han blivit tillsagd. I ett senare polisförhör tog fastighetsägaren på sig ansvaret.

På torsdagen var det dags för rättegång och då fick Hudiksvalls tingsrätt besked om att försvarssidan ville att ett nytt vittne skulle höras. Dessutom har fastighetsägaren ändrat sig och nekar nu till brott.

* Hur kommer det sig?

– Det får han svara på i rättegången, säger försvarsadvokat Per Wiesel. Det är först nu vi har fått en bild av det hela.

Domstolen beslutade att skjuta upp rättegången till efter årsskiftet på grund av de nya omständigheterna. Utredningen ska nu kompletteras.