Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittne om dödsolyckan på E4: "Hela bilen la sig i småbitar och rutan rasade från lastbilen"

Sekvensen från olyckan spelas upp i huvudet gång på gång. Framför sig ser hon husbilen rasa ihop som ett korthus. Agnetha Ronnedal blev vittne till onsdagens dödsolycka på E4.

I onsdags frontalkrockade en lastbil och en husbil på E4 i Jättendal, Nordanstigs kommun. Två personer dog i olyckan och en man vårdas på Hudiksvalls sjukhus för allvarliga skador.

Hör vittnet Agnetha Ronnedals starka berättelse:

– Det var så himla konstigt. Jag hör Victoria säga nej, nej, ser upp från telefonen och får se nosen på husbilen dyka upp. Sedan säger det bara pang. Hela bilen la sig i småbitar och rutan rasade från lastbilen. Sedan blev allting alldeles tyst och stilla, säger Agnetha.

Läs mer om olyckan: Husbil totalförstörd i frontalkrock – två personer döda

Hon hade förväntat sig att ett kaos skulle utbryta. Människor skulle springa omkring och ljud skulle höras men istället blev det tyst.

– Allting blev så tyst. Precis som att vi hade tittat på en film också gick filmen av ungefär. Vi bara satt där. Sedan gick några ut från de första bilarna och jag kan inte förklara hur det var, säger hon.

Agnetha och dottern Victoria från Hudiksvall var på väg till Sundsvall och Birsta för att handla. Plötsligt så hamnade de mitt i någonting som i efterhand är svårt att förklara.

– Vi satt och pratade om det halva natten och kan inte förstå hur olyckan gick till.

För de såg inte hela olyckan. Framför sig på vägbanan hade de några större bilar.

– Det var precis som att dom före oss var beredda på att nu händer det någonting, och så bromsade de in. Allt gick så lugnt tillväga, ingen panik ingenting. Man läser om olyckor där det är 15 bilar som krockar och tänker fy vad hemskt. Och det hade kunnat bli så igår också.

Läs även: "Mycket, mycket allvarlig olycka"

En man kom uppjagad ut på vägbanan och började prata med Agnetha och Victoria. Han beskrev chockat två olika världar, lugnet på platsen innan olyckan och det som nu utspelar sig framför hans ögon.

– Men gud sa han, jag tänkte att det är så långt mellan mackarna här i Norrland så jag stannar till här. Då var det alldeles tomt, hela E4 var helt tom och nu är det tvärstopp och massor med bilar. Han blev alldeles chockad, usch vad hemskt det var, säger Agnetha.