Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittne om attacken: "De flydde för livet helt enkelt"

Ett bråk i ett bostadsområde i Ljusne urartade under lördagen. En ung man avled och ytterligare tre skadades.
– De flydde för livet helt enkelt, säger ett vittne som hamnade i händelsernas centrum.

REPRIS: En person dödad i Ljusne – så vår livesändning i efterhand här

Det blev ett intensivt polisarbete under lördagseftermiddagen och kvällen vid ett boende för asylsökande i Ljusne.

Larmet inkom till polisen vid 15-tiden. Enligt vittnen på plats ska ett större slagsmål ha utbrutit och en man ska i samband med det ha blivit så allvarligt knivskuren att han avled på väg till sjukhus. Ytterligare tre personer skadades och har förts till sjukhus.

Läs mer: Polisen utreder mord efter stort bråk på boende för asylsökande

Flera av de som bor i närheten av brottsplatsen berättar att de inte sett eller hört något bråk utspela sig. Det var först när poliser började dyka upp som de förstod att något allvarligt hade skett.

En person som helahälsingland.se talat med hamnade emellertid mitt i händelsernas centrum, då tre av de skadade männen kom till platsen han befann sig på för att söka hjälp.

Läs mer: Uppgifter på plats – stor polisinsats med insatsstyrkan

– Det var tre ganska unga killar, under 18 år säkert, varav två var ganska knivskurna och en tredje riktigt illa däran, säger vittnet som vill vara anonym.

Enligt honom ska de tre unga männen ha flytt från bostadshuset i Ljusne och larmat polisen.

– De stack därifrån eftersom de inte vågade vara kvar. De flydde för livet helt enkelt. Killarna hade ringt polisen och pratat med larmcentralen. Men efter en halvtimme var jag tvungen att ringa igen och tala om var vi var. Och till slut kom polisen.

Läs mer: En ung man greps tidigt - ytterligare tre fördes ut av polisen

Ytterligare fyra personer ska enligt vittnet ha kommit till platsen. Dessa ska sedan ha tagits om hand av polisen – för att kunna lämna uppgifter om vad som skett.

I Sandarne, drygt 7 kilometer från Ljusne, påträffades under lördagseftermiddagen en svart bil. Enligt uppgift till helahälsingland.se ska den ha använts för att transportera den man som sedan avled.

Läs mer: Migrationsverkets Lars Ulander: De evakuerade har flyttat in hos vänner