Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visst spelar prioriteringar roll

För mindre än ett år sedan drev den styrande majoriteten i Ovanåkers kommun bestående av S, M, FP och MP igenom ett beslut att minska valfriheten inom barnomsorgen av ideologiska skäl.

Annons

Vårdnadsbidraget som Ovanåkers kommun var först i Gävleborgs län med att införa togs bort. Nu ser vi den ekonomiska baksidan på detta beslut. För 2012 har barn- och skolnämnden en ökad efterfrågan inom förskolan, och söker cirka två miljoner extra för att behålla en förskola som man tänkt stänga vid halvårsskiftet, samt att bemanna en nystartad avdelning. Den nystartade avdelningen har ungefär lika många barn som det antal som hade vårdnadsbidrag, men kostar cirka en miljon mer per år.

Nu förs det fram sparförslag på att lägga ner biblioteket i Alfta, lägga ner tidskriften Fördel Edsbyn-Alfta samt att minska sponsring till föreningslivet. Dessa tre poster räcker dock bara till hälften av den merkostnad som det ideologiska beslutet gav.

Så visst spelar det roll hur det prioriteras.

Hans Jonsson (C), Jennie Forsblom (KD), ledamöter i barn- och skolnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel