Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visst ska chefen bo på orten

Det gläder mig att läsa om Arizona Chemicals kriterier då man ska anställa en ny chef till fabriken i Sandarne. Förutom ledarskap och kvalifikationer för jobbet kräver man att den nya chefen ska bosätta sig i Sandarne eller dess närhet.

Tänk om alla myndigheter och företag skulle tänka lika, då skulle vi slippa alla lycksökare som bara jobbar ett par månader innan de drar vidare till nästa jobb. Sådana medarbetare kostar bara en massa pengar utan att ha hunnit uträtta något. Jag tycker att man vid nyanställningar ska ställa kravet att de ska bosätta sig och betala skatt på orten där de jobbar. Naturligtvis är det viktigt att personen i fråga har rätt kvalifikationer för det arbete man söker, men jag tycker även att viljan att flytta till kommunen ska väga tungt i urvalsprocessen.

Kjell Wiksten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel