Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visst är det kritik från revisorerna

Tack Björn Brink för ditt svar (5/5) men tyvärr läser du revisorernas skrivning som "fan läser bibeln". Det råder ingen som helst tvekan om att revisorerna riktar kritik kring affären Stene.

Tack Björn Brink för ditt svar (5/5) men tyvärr läser du revisorernas skrivning som "fan läser bibeln". Det råder ingen som helst tvekan om att revisorerna på sidorna 5 och 6 i sin rapport riktar kritik kring affären Stene, 6 500 000 mer än de 12,5 som beslutades. Ingen kunde ställas till ansvar – punkt och slut. Vi får inte glömma bort att revisorerna inte beslutar någonting utan endast lämnar förslag till beslut. Att fullmäktiges presidium genom förhandlingar med såväl de majoritetsbärande partierna som opposition kommer fram till ett förslag till beslut i fullmäktige får väl kallas en konstart i sig, dock inte inom litteraturvetenskapens område. Kanske en kontakt med en svensklärare på gymnasieskolan skulle tillkallats för en tolkning av revisorernas skrivning på sidorna 4 och 5 samt ovan nämnda sidor.

Den närmast ansvarige tjänstemannen för efterlevnad av att kommunen har ett kontrollsystem som fungerar och efterlevs är ekonomichefen. Men även han blundar säkert och ser mellan fingrarna när ansvar ska tas av de förtroendevalda. Mycket står på spel. Till sist har jag, dessutom i fullmäktige innan beslutet om censur togs, framfört att jag hyser stor beundran för de personer som genom sitt engagemang på fritiden försöker göra det bättre för oss kommuninvånare. Björn Brink, det kan och det ska ställas ett mycket stort ansvar på de förtroendevalda som har politik som heltidsarbete och därmed en säkerställd pension som vida överstiger den pension som vanligt folk får efter 45-årigt arbetsliv.

Åke Söderlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel