Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visst är det en fenomenal prestation

Stig Hansson skriver en replik till Anette Bergqvist angående Jerringpriset.

Annons

Den 20 januari har Anette Bergqvist en insändare. Hennes sinnesfrid är störd då hon upplever att Peder Fredrikssons vinst av Jerringpriset förringas.

I ett EM tävlar man mot Europas bästa idrottsutövare. I ett VM tävlar världens bästa. Ett världsrekord innebär att ingen tidigare har utfört prestationen.

Utifrån det perspektivet kan jag hålla med Anette om att det är en fenomenal prestation av Peder att vinna. Vi hade ju två kvinnliga idrottare som till exempel Tove Alexandersson med sex VM-guld och världscupseger. För att inte ta Sara Sjöström med sex världsrekord och VM-medaljer. Det fanns fler världsmästare nominerade. Mot den bakgrunden är det väl en fenomenal prestation av Peder Fredriksson att vinna.

Anette har sin fulla demokratiska rätt att anse Peder Fredrikssons EM guld vara den bästa prestationen. Men att bli förbannad för att andra inte tycker lika, det förstår jag inte. För nog kan det väl vara så att våra världsmästare av båda könen kan känna sina prestationer "förringade".

Stig Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel