Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vissa politiker (s)vävar i det blå

Hudiksvalls kommunalråd Sven-Åke Thoresen redogör tillsammans med Per Svedberg i en debattartikel i HT den 1 oktober i målande ordalag hur de, Socialdemokraterna, sedan långt tillbaka i tiden konstaterat vikten av en fungerande järnväg samt motorväg från Hudiksvallsperspektivet. Grattis!

De till och med avslutar sin debattinlaga med, ”Vi socialdemokrater har sedan länge jobbat hårt för att få till stånd en satsning på dubbelspår i vårt område. En satsning som skulle vara högst välkommen och medverka till en ökad tillväxt för Hudiksvall och hela regionen”.

Nu ondgör de sig över den borgerliga regeringen som under sina tre år vid makten inte kommer att hinna förverkliga sina projekterade planer.

Det saknas även avsatta medel, påstår S-herrarna.

Socialdemokraterna har med sina stödpartier Vänstern och Miljöpartiet, och många gånger även Centerpartiet, regerat Sverige sedan 1982 och fram till att den borgerliga alliansen övertog regeringsmakten 2006. Med undantag från tre år i början av 1990-talet.

Det ger totalt 21 års regeringsinnehav.

Trots den nu öppet deklarerade mångåriga vetenskapen om järnvägs- och vägnätets betydelse hos Socialdemokraterna, har de under denna tid inte förverkligat någonting – ej heller avsatt anslag härför.

Ni som deklarerar att ni har haft kännedom om utvecklingen och angelägenhetsgraden för dessa kommunikationer – varför har ni under 21 år inte gjort något?

Laila Strid-Jansson

Arne Jansson