Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vismarås nye superinhoppare bakom segern mot Ilsbo: "Ett Zlatan-mål"

Ilsbo var på väg mot säsongens första trepoängare. Men då förstörde inhopparen Henrik Sonerud segerpartyt. – Jag lyckades få dit pannan och sätta den. Den var skönt, säger Vismarås anfallare.

Vismarå besegrade Ilsbo med 4–3 i en minst sagt svängig match. Men långt in den andra halvleken såg det mörkt ut för hemmalaget.

Henrik Sonerud fick börja på bänken – men kom in och steg fram när det som bäst behövdes.

– Det blev bra och lyckat. Vi hade det lite tufft och uppförsbacke, säger 40-åringen.

Ilsbo ledde med 3–1 när Mats Eliasson reducerade i den 74:e minuten.

Sedan var det dags Vismarås hete anfallsavbytare att stiga in i handlingen på allvar.

Och två minuter senare var det kvitterat.

– Peter Bergström sprang ner på kanten och passade snett inåt. Sen var det bara att smälla in den, säger Henrik Sonerud.

Och han behövde heller inte vänta så länge på nästa mål. Det kom på ännu en fast situation och Sonerud stod än en gång på rätt plats i straffområdet.

– Det var ett Zlatan-mål mot Moldavien borta. Jag lyckades få dit pannan och sätta den. Det var skönt, säger han och spricker upp i ett leende.

– Det var en laginsats. Vi krigade på och sedan hade vi lite stolpe-in på slutet.

Det har varit en turbulent vecka för Ilsbo. På torsdagen blev det klart att nye tränaren för året, Jerker Eriksson, och klubben bestämde sig för att gå skilda vägar efter bara några månader. Mot Vismarå två dagar senare var det Niclas Klarin och Henrik Paulsson som coachade laget.

– Det är en kvart i båda halvlekarna som inte är bra. Och det är också där vi förlorade matchen. Vi släppte in tre mål på en kvart i andra och det är i den trenden vi befinner oss i, säger Paulsson.

LÄS MER: En poäng på fem matcher – nu lämnar tränaren Ilsbo: "Det var ömsesidigt"

Ilsbo hade spelat 356 minuter utan att göra mål innan Armin Balicevac hittade rätt – två gånger om – strax före paus. Vid båda tillfällena fint framspelad av Erik Östlund. Och när Balicevac gav Hossein Hosseini öppet mål fram till 3–1 såg det mesta ut att gå Ilsbos väg.

– Vi borde ha avgjort matchen tidigare, så bra spelade vi då. Men har man förlorat fyra matcher i rad kan det sätta sig i bakhuvudet. Vi får ändå försöka ta med mycket av det som var bra, säger Henrik Paulsson.

Förlusten gör att Ilsbo är kvar på sista plats. Vismarå däremot tar ett litet skutt upp på säkrare mark från de nedre regionerna av den jämna tabellen.

– Det är klart det var viktigt. Nu fick vi rycka ifrån bottenträsket, säger Henrik Sonerud.

LÄS MER: Vismarå pressade seriefavoriten i premiären

LÄS MER: Inför premiären – så tippar sportreportrarna division 4

MATCHFAKTA

Division 4

Vismarå–Ilsbo 4–3 (1–2)

Målen: 1–0 (18) Peter Bergström, 1–1 (37) Armin Balicevac, 1–2 (43) Armin Balicevac, 1–3 (67) Hossein Hosseini, 2–3 (74) Mats Eliasson, 3–3 (76) Henrik Sonerud, 4–3 (83) Henrik Sonerud.

Domare: Pontus Östlin, Bollnäs.

Publik: 71.