Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vision även för fallfärdiga byggnader

– Ska vi ha "Här förverkligar du dina livsdrömmar" som slogan bör det se ut som att man gör det också, tycker (S)-politikern Anders Engström.

Annons

Anders Engström, ledamot i OL-nämnden, tycker kommunen borde börja bry sig om byggnader och objekt som kan ha negativ inverkan på landskapsbilden. Hans idé är ett arbetsmarknadsprojekt som bistår när någon behöver hjälp att riva, städa eller rusta sina objekt.

– Exempelvis om man fått föreläggande att åtgärda något och inte har råd, eller är äldre och inte orkar.

– Vision 2020 med "Nordanstig Naturligtvis - Här förverkligar du dina livsdrömmar" är bra, men om inte omgivningarna ger intryck av att man kan förverkliga livsdrömmarna blir det ju fel, säger Anders Engström.

– Hittills har man jobbat med tvångsverktyg - här kan vi få ett möjligsverktyg, som skapar arbetstillfällen. Den som vill ha hjälp får ansöka. Kommunstyrelsen, KS, avgör möjligheten till insatser.