Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vision 2020 Nordanstig

I Hassela ska det rivas ett hyreshus och biblioteket som ideella krafter ville ha öppet i sommar var stängt. Är det att satsa på attraktivt boende och kultur?

Annons

Jag häpnar när jag läser HT (15/8). Vision 2020 har kostat oss skattebetalare 250 000 kronor och det var väl investerade pengar för utvecklande av boende och kultur. Kommunen har redan investerat i nya tomter i Morängsviken och Sörfjärden.

Ja, det kan vara bra. Men resten av kommunen då? Ska ingen satsa på oss?

I Hassela ska det rivas ett hyreshus och biblioteket som ideella krafter ville ha öppet i sommar var stängt. Är det att satsa på attraktivt boende och kultur? Ingen ville flytta från Bergsjövägen 20 ändå klassas det inte som attraktivt boende. Ingen ville att det lilla kulturutbud vi har i Hassela skulle vara stängt i sommar. Räknas inte Hassela i Vision 2020 Nordanstig?

Jag har ett flertal gånger skickat mejl med förslag på hur vi ska få människor att bygga i kommunen till dess styrande, men inte ens fått ett svar på det. Var det för att det även gällde Hassela? Jag anser att kommun har redan en massa tomter som är obebyggda och i stället för att köpa nya kanske man skulle satsa på att bebygga de som finns. Skänk dem till barnfamiljer i Stockholm, Malmö, Göteborg. Jag lovar det finns säkerligen någon som nappar. Detta skulle göra att Hassela skulle få tolv nya hus med barnfamiljer, men kanske kommunfolket är rädd för att satsa. Vad får man i skatteintäkter om man skänker bort alla tomter inom kommunen till barnfamiljer som flyttar hit?

Det kallar jag vision 2020 och jag skänker min idé alldeles gratis till Nordanstigs kommun. Kostar inget. Om ni har tagit de 250 000 kronorna och gjort massutskick i nämnda städer så kanske ni fått något napp på folk som vill flytta hit. Trevlig höst på er alla som kämpar i det tysta för att hela kommunen ska leva och inte bara Sörfjärden.

Anna Sjölin

Hassela

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel