Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vision 2020 får inte bli en dammsamlare

Visionsgruppen har lagt sin rapport. Fullmäktige klubbar den i september. – Det är nu som det verkliga slitet börjar, säger näringslivschef Anders Nordén.

Projektet har hittills kostat skattebetalarna 220 000 kronor. Pengarna har lyfts ur kommunstyrelsens utvecklingskonto. Och kommunmedborgarna kommer att märka att de får valuta för pengarna betygar Anders Nordén.

– Dokumentet får inte på några villkor inte hamna i någon bokhylla, glömmas bort och bli en dagslända. Visionens start ska följas upp av en kraftfull integrering av alla de medborgarförslag och åsikter som strömmat in, fortsätter Anders Nordén. För att leva upp till visionen krävs en omställning både hos Nordanstigs politiker och tjänstemän:

Vi måste "lyfta på kepsen" och se framåt menar Anders Nordén.

– Vi får ständigt in projektuppslagdär man vill att kommunen ska vara medfinansiär. Då måste vi ha målperspektivet klart för oss för att veta om vi ska säga ja eller nej.

Nästa avstamp i Vision 2020 blir ett så kallat kreativt race i Hassela den 15 oktober. Några kända gästföreläsare inbjuds i samarbete med Hälsinge utbildning, som också medfinansierar.