Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visa framtidstro för barnens skull

Jag tycker också att det är vi vuxna som har en skyldighet att trots dessa svåra ekonomiska tider, visa barnen att vi har en positiv framtidstro. Det är ju för deras skull vi ska utveckla samhället och vår kommun.

Ge barnen i kommunen en positiv framtidsyn!

Följer debatten om konstgräsplan i Edsbyn med stort intresse. Jag har själv varit aktiv i fotbollsföreningen under hela min uppväxt och kan inte med ord beskriva vad de erfarenheterna har gett mig. De har format mig som människa, och jag önskar att alla barn ska få uppleva känslan fotbollen/föreningslivet ger.

Det pratas förstås ekonomi i dessa tider vilket är fullt förståeligt. Jag tycker dock att beslutsfattarna ska tänka på en långsiktig investering, för barns fysiska och sociala hälsa. Jag skulle vilja citera uttrycket man ger och tar med orden man ger och man får. Detta gäller även som kommun, ger man något så får man också något tillbaka!

I dagens samhälle är förutsättningarna viktiga för att fånga barns intresse. Jag tror att konstgräsplanen skulle locka ännu fler ungdomar till fotbollsplatsen Ön om dessa goda förutsättningar som faktiskt en konstgräsplan kan ge finns tillgängliga. (Förutom de 500 hundra barn/ungdomar i kommunen som redan är aktiva). Detta kan också på sikt leda till att vi genom dessa förutsättningar kan ha ett fotbollslag på högre nivå. Goda förutsättningar ger goda resultat, detta är ju vårt bandylag goda representanter för sedan arenan kom till.

Jag tycker också att beslutsfattarna ska ha i åtanke att ta tillvara det engagemang som klubbens ideella arbetande visar för detta arbete med en konstgräsplan. Utnyttja det fina erbjudande som ni i kommunen fått från dessa människor, ändra inte det beslut som ni en gång klubbade igenom. Detta kan leda till att de ideellt arbetande i föreningen tappar sitt engagemang, vilket vore en stor förlust för många ungdomar. Kommunen står ju enbart för investeringen, skötsel och drift sköter föreningen själva med en viss bidragsdel. Det tycker jag är stort i dessa tider när alla människor lider av tidsbrist, betänk detta kommuninvånare!

Jag tycker också att det är vi vuxna som har en skyldighet att trots dessa svåra ekonomiska tider, visa barnen att vi har en positiv framtidstro. Det är ju för deras skull vi ska utveckla samhället och vår kommun så att de kan växa upp till positiva aktiva medborgare med en positiv framtidstro och en kommun som satsar på de unga.

Malin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel