Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinterveckan i Los drar i gång med massor av aktiviteter: "Vi visar att vi finns"

Med sportlovet kommer också Los vintervecka fylld med aktiviteter för både stora och små.

Sedan tidigare har Los sommarvecka lockat många besökare till Los och för tre år sedan bestämde de sig för att även arrangera en vintervecka.

– Jag tror att det betyder mycket för Los. Redan under skoterträffen var det väldigt mycket obekant folk som hade letat sig hit. Det var en bra uppslutning och jag hoppas det fortsätter så resten veckan, säger Carina Wexell, ordförande för LoosHamra Skoterklubb.

Läs även: Losborna satsar på egen vintervecka

Med den traditionella skoterträffen vid Furubergets slalombacke och after skoter på Los hembygdsgård, inleddes veckan redan på lördagen vecka 9 och fortsätter sedan under sportlovet vecka 10.

– Varje dag har vi många fina aktiviteter som passar alla. Skoterträffen och nästa lördags angeltävling är riktigt populära. Men även konsert med Orsa viskompani i kyrkan under torsdagen, säger Sigrid Geijtenbeek, som är en av arrangörerna till vinterveckan.

Läs även: Byn som gör sin egen vintervecka

Veckan innehåller både inomhus- och utomhusaktiviteter för stora och små. Även om skoter, skidor och slalom är populära inslag finns även ovanligare aktiviteter som att prova på släktforskning.

Det är föreningarna i Los som tillsammans med lokala aktörer och bygderådet ser till att veckan blir av.

– Vi visar att vi finns. Det är inte så ofta som det händer så mycket här i Los därför är de här veckorna viktiga, säger Carina Wexell.

Det marschall belysta skidloppet i Hamra nationalpark avslutar vinterveckan, där alla som genomför en sträcka får diplom.

– Vi vill att folk ska få uppleva naturen och se hur fint det är här. Vi bor på landet men det finns så många möjligheter även under vintern, säger Sigrid Geijtenbeek.

Läs även: En vintrig afton på skidor