Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vintervägar som inte saltas blir rena tvättbrädor

Signaturen Pelle Kork skriver att vägar som saltas i längden blir mycket bättre att köra på än de som inte saltas.

Annons

Söderhamns Kommun har slutat salta sina gator och vägar. Nu ser vi vad utebliven saltning ställer till med. De större vägarna, huvudgator och genomfartsleder har nu förvandlats till rena tvättbrädorna. Det är mycket snö som från första snöfallet fram till idag har packats ihop och körts fast. Om vägar och gator hade saltats från första början hade inte det här väglaget uppstått.

Vi kan ta en jämförelse. Södra Tvärleden sköts av kommunen från Stugsundsvägen fram till Flygvägen. Från Flygvägen fram till cirkulationsplatsen strax före E4 sköts Södra Tvärleden av PEAB på uppdrag av Trafikverket. PEAB:s sträcka är som att åka på ett salsgolv, slätt och fint. Åker man på kommunens sträcka behöver man både hjälm och njurbälte. Anledningen till denna skillnad är att PEAB saltar sina vägar och kommunen tror att det skall gå bra ändå. Och vi ser ju nu "vad bra" det blev utan salt.

Pelle Kork

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel