Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinterpokalen inleder rally-SM

På lördag drar årets rally-SM igång med Vinterpokalen i Sandviken.

Annons

Sandvikens Motorklubb arrangerar i helgen den första deltävlingen som ingår i årets rally-SM. Vinterpokalen drar igång under lördagen.

Totalt körs fyra seniorklasser och två klasser i junior-SM.

För Ilsbos Patrik Flodin blir det första rallytävlingen den här vintern. Han kör tillsammans med Göran Bergsten i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen där duon ställer upp bland 21 startande, tävlingens största klass.

– Vi ser båda fram emot rallyt och vår enda målsättning är att vi ska ha rejält kul i bilen. Det ska bli jädrigt kul att få köra en tävling på vintern, säger Patrik Flodin som under vintern fixat upp sin Volvo.

Totalt deltar 76 förare under SM-tävlingen. En tävling som skulle körts över två dagar, men arrangören tvingades ställa in fredagens publiksträcka.

Från SMK Hälsinge kör Niklas Hägg i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen. Pauline Bergqvist åker tillsammans med föraren Evelina Olofsson från Sandviken i junior-SM:s andra klass.

Klubbens tredje representant är Lars Grip som är kartläsare åt Ljusdalsföraren Patrik Åkerman i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen.