Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinterpokalen inleder rally-SM

På lördag drar årets rally-SM igång med Vinterpokalen i Sandviken.

Sandvikens Motorklubb arrangerar i helgen den första deltävlingen som ingår i årets rally-SM. Vinterpokalen drar igång under lördagen.

Totalt körs fyra seniorklasser och två klasser i junior-SM.

För Ilsbos Patrik Flodin blir det första rallytävlingen den här vintern. Han kör tillsammans med Göran Bergsten i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen där duon ställer upp bland 21 startande, tävlingens största klass.

– Vi ser båda fram emot rallyt och vår enda målsättning är att vi ska ha rejält kul i bilen. Det ska bli jädrigt kul att få köra en tävling på vintern, säger Patrik Flodin som under vintern fixat upp sin Volvo.

Totalt deltar 76 förare under SM-tävlingen. En tävling som skulle körts över två dagar, men arrangören tvingades ställa in fredagens publiksträcka.

Från SMK Hälsinge kör Niklas Hägg i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen. Pauline Bergqvist åker tillsammans med föraren Evelina Olofsson från Sandviken i junior-SM:s andra klass.

Klubbens tredje representant är Lars Grip som är kartläsare åt Ljusdalsföraren Patrik Åkerman i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen.