Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinster i Kriterieuttagningarna

På söndagen kördes det uttagningslopp till Kriteriet och Kriteriestoet för de treåriga kallblodshästarna.
Inte oväntat kom Jan-Olov Persson att spela en huvudroll vid tävlingarna.

Annons

I det första försöket till Kriteriet var det bara sex hästar med och därmed var alla klara för att gå vidare till finalen. Perssons Filofax NO kördes direkt till ledningen och tog sedan emot den stora favoriten Månprinsen AM under slutvarvet. I sista svängen stack Persson undan och vann i överlägsen stil på 1.29,9/2140a efter ett snabbt slutvarv. Segern var värd 30 000 kronor och oddset blev förvånansvärt höga 9,96.

Stig Jarle Röstes Blijerven tog fjärdeplatsen och gick också vidare till finalen.

I det andra försöket kom seger nummer två för Persson. Då satt han bakom favoriten Guli Järven som kördes till ledningen 1400 kvar och sedan vann på fina 1.28,5/2140a till 1,48 i vinnarodds. Hästen gick i mål utan att vara det minsta pressad. Stallkamraten Orrfakse var sexa och gick också vidare och Roger N Olsson kvalade in Bollnäshästen Hörtbouffe som var femma.

I Kriteriestoet var Jan-Olov Persson sexa Åsa Stina i det första försöket där norska favoriten Brenne Vinni visade oerhörda takter vid överlägsen seger. Även den norska vinnaren i det andra försöksloppet, Balder Stjerna, var lysande vid sin seger.

Mer läsning

Annons