Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinst för Viksjöfors-femma

Klass fem i Viksjöforsskolan har nu vunnit första pris i Bonniers Utbildnings dramatävling What´s up. 10 000 kronor fick klassen i prispengar, som kommer att användas till klassresan nästa år. Klassen valde att filma sitt bidrag.

Annons

Häromdagen kom skolans rektor Kjell Hasselqvist till klassen för att gratulera. Barnens föräldrar bjöd på tårta och det blev åter en visning av filmen. Stämningen i klassrummet var uppsluppen.

Juryn som utsåg vinnarna tyckte att kvalitén och ambitionsnivån på filmen var mycket hög.

Klassens lärare Lotten Andersson berättar att filmen är inspelad i Bollnäs. Klassen åkte buss dit och filmade i Intersport, hos polisen och i Max. Man var även ute på stan och filmade. På skolan jobbar man för övrigt mycket med film.

Tävlingen gick ut på att eleverna fick en given handling och dialog, som de sedan skulle fortsätta skriva på. Klassen valde sedan att redovisa med en film.