Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindmark överklagar igen – vill bygga vindkraft i Harsa

Vindmark Technologies ger sig inte. Företaget vill bygga vindkraft i Harsa och har nu för andra gången överklagat ett nekat beslut. Denna gången till Mark- och miljödomstolen.

Vindmark Technologies har ansökt om bygglov för totalt elva vindkraftverk på Bondarvsvallsberget och Blacksåsberget i Harsa.

Först förbjöds de att bygga vindkraft i myndighetsnämnden i Ljusdals kommun, varefter de överklagade beslutet till länsstyrelsen. Även där nekades de bygglov.

Läs mer: Ännu ett nej till vindkraft i Harsa – länsstyrelsen avslår överklagan

Ännu är det dock inte över. Vindmark har nu överklagat till Mark- och miljödomstolen. Företaget yrkar på att ett sammanträde ska hållas med muntliga förhör samt en syn i målet.

Läs även: Det blir ingen vindkraftsfabrik i Järvsö – företaget tog tillbaka sin ansökan

Vindmark begär även anstånd till och med den sista augusti i höst. Bolaget vill ha tid på sig att skicka in grunderna för överklagandet då man menar att ärendet är tekniskt komplicerat och att ytterligare kontakt med de miljökonsulter som tidigare varit inblandade i ärendet behövs.

Läs också: Hotet mot skidparadiset i Harsa: "Blir det ingen vindkraft så blir det ingen skidåkning"