Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraftverk i Söderhamn och Bollnäs

Fem vindkraftverk är planerade till Åsboberget i Söderhamn och Skogsberget i Bollnäs. Under onsdagskvällen hölls ett medborgarmöte i Mo bygdegård för att informera och stämma av intresset bland ortsbefolkningen.

Annons

- Om två månader söker vi bygglov, sedan hoppas vi att vara igång med byggandet så snart som möjligt. Men det hänger också på om vi har med oss ortsbefolkninen och markägarna, säger initiativtagaren och projektledaren Anders Bergström, på vindkraftsverksföretaget Eolus

En del av förarbetet har redan gjorts. Åsboberget och Skogsberget är påtänkta av flera anledningar, vilket Anders Bergström också demonstrerar under sitt föredrag.

- Vi ser framförallt till tre faktorer när vi väljer var vi ska placera vindkraftverk. Hur de närboende påverkas av ljudnivån, om skuggan från verken påverkar negativt – och hur det uppfattas visuellt. De här bergen klarar samtliga punkter, säger Anders Bergström som också pekar på att bergen inte strider mot riksintresseområdet.