Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraftärende har undersökts

Det rådde en viss förvirring i ansvarsfrågan när Nordanstigs kommun skulle yttra sig angående Norrhälsinge vindkraftspark. Man har utrett ärendet och i framtiden ska man ha tydligare riktlinjer.

Det var Nordanstigs planberedning som hade skrivit ett förslag till yttrande angående Norrhälsinge vindkraftspark. Förslaget är kritiskt mot vindraften och därför ville en majoritet av ledamöterna i kommunstyrelsen inte lämna det som yttrande. Några dagar senare lämnades ett nytt, positivt yttrande.

Men förslaget hade också hamnat på byggnadsnämndens bord som skickade in det kritiska yttrandet. Enligt kommunalråd Stig Eng (C) hade länsstyrelsen skickat en framställan om remissvar till Norrhälsinge miljö- och räddningsnämnd samt byggnadsnämnden.

– Men det är en stor fråga och kommunstyrelsen är väldigt intresserad av att yttra sig, säger han.

Han tillägger att kommunstyrelsen ska ta större ansvar när det gäller detalj- och översiktsplanen, därför var det rätt att lämna ett eget yttrande, menar Stig Eng. Men han medger att det inte var bra att ledamöterna fick handlingarna så sent.

– Det var inte bra. Vi måste komma dit att man hinner bereda saker i tid.