Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilse i Nordanstig

Grundskolorna lyckas inte tillräckligt bra med att ge eleverna kunskap och politikerna är bekymrade över att alltför många saknar nödvändiga färdigheter för att få godkända betyg efter nian.

Annons

Nordanstig agerar strategiskt när de ska spara pengar.

Skolan i Gnarp har ett bibliotek och i vår kommun är det fullt logiskt att lärarna och eleverna inte har tillträde till bibblan – på skoltid. I Nordanstig har vi inte förstått sambandet mellan läskunnighet och prestationer i skolan.

Det är få förunnat att enbart få formulera visioner utan krav på resultat. Det finns en instans som kan liknas vid en orienterare som hittar alla kontroller på kartan men är helt vilse i den verkliga terrängen och ingen ifrågasätter den som inte får kartan att överensstämma med verkligheten.

Den instansen är Nordanstigs Utveckling.

Jag är heller inte särskilt imponerad över vår förmåga att rekrytera rätt ledare som ska belysa konsekvenserna av allehanda stolliga beslut.

I Nordanstig förnekar vi oss inte när vi riktar kompassen i riktning mot framtida utveckling.

Nålen i kompassen snurrar hejvilt likt semaforerna på gamla Krylbo järnvägsstation.

Bengt Pantzare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel