Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villkorlig dom för dieselstöld

Tingsrätten ogillar åklagarens yrkande om utvisning för två män som befunnits skyldiga till dieselstöld. Istället får männen villkorlig dom.

Två män, 18 och 27 år gamla, dömdes på måndagen av Hudiksvalls tingsrätt till villkorlig dom, sedan de befunnits skyldiga till en dieselstöld. Männen åläggs även att betala skadestånd om 3 294 kronor till företaget som äger fordonet ur vilket dieseln stals.

De båda männen iakttogs av en förbipasserande bilist när de, natten mot den 24 juni, var i färd med att slanga diesel ur ett arbetsfordon som stod uppställt vid ett vägbygge på E 4 mellan Hudiksvalls södra och mellersta infart. Bilisten larmade polis som senare stoppade och grep männen vid norra infarten. Vid gripandet återfanns 40 liter diesel, en tom 20-liters dunk samt två slangar och en tratt i männens bil.

Sedan de båda männen saknar svenskt medborgarskap hade åklagaren yrkat på utvisning. Tingsrätten ogillar dock yrkandet då det inte finns skäl att befara att någon av männen, som tidigare är ostraffade, kommer att återfalla i brott. Rätten avstår också att utdöma böter eftersom männen satt frihetsberövade nästan tre veckor i väntan på rättegång.

Domen vinner laga kraft den 10 augusti om ingen av parterna överklagar den.