Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villervalla med S i Ovanåker

När Socialdemokraterna genom en ohelig allians kom över makten i Ovanåkers kommun efter valet 2010 så ville man spara 600 000 kronor genom att dra in vårdnadsbidraget.

Det var i genomsnitt tjugo barns föräldrar som valde vårdnadsbidraget i stället för den kommunala omsorgen. Var tänker ni placera de barnen? frågade jag Håkan Englund.

Svaret löd: De kommer att få plats på de förskolor som redan finns. Hur gick det? Ja, det vet vi redan. Det blev startskottet till den största villervalla som kommunen upplevt med tillfälliga flyttningar, stängningar och andra tillfälliga lösningar som kostat massor med pengar för kommuninvånarna.

Sparade man några pengar på att dra in vårdnadsbidraget? Nej, det blev mycket dyrare! Men man lyckades ta av föräldrarna rätten att själva få välja det som var bäst för sina egna barn. Det bestämmer Yoomi Renström och Håkan Englund numera.

Bertil Eriksson

Jennie Forsblom

Kristdemokraterna i Ovanåkers kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel