Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ville vet vad som krävs

Någon gång varje säsong brukar Ville Aaltonen lite skämtsamt säga att "det är när det börjar gälla på allvar" som han vaknar till liv.

Alltså borde Bollnäs anfallare vara i toppform nu...

– Hoppas det finns nåt mer att hämta, säger han och skrattar.

Striden om den åttonde och sista slutspelsplatsen går vidare – nu med tre lag inblandade.

Vetlanda har en poäng till godo på både Bollnäs och Kungälv, dessutom med betydligt bättre målskillnad.

I kväll möts Bollnäs och Vetlanda i Sapa Arena. En första ödesmatch för ett pressat Bollnäs.

– Det börjar dra ihop sig, säsongen blir ju inte längre om vi inte börjar göra bättre ifrån oss. Det är som utslagsmatcher hela vägen nu, som det varit hela säsongen även om man kanske inte insett det. Tufft och tajt hela tiden, säger Ville Aaltonen.

Tufft och tajt har det också varit vid sidan av isen, men nu verkar det ljusna. Supportrarna kraftsamlar inför fredagens hemmamatch mot Villa-Lidköping och enligt Ville så är stödet som spelarna känner utifrån oerhört viktigt.

– Skönt att veta att det finns ett sådant stöd runt bandyn, det här har nog varit en väckarklocka för alla runtom också, säger Ville.

Men samtidigt så gillar han tanken på en bortamatch.

– Det ska bli skönt att komma iväg. Det behöver inte vara en nackdel att spela borta, man kanske kan koncentrera sig ännu bättre nu.

Vetlanda då, vad säger du om dem. Ni föll med 2–4 hemma?

– Det är ett lag som värvat rätt mycket, ett bra lag med några vassa spelare.

Hur ser du på era chanser?

– Vi har jobbat bra efter jul för att hitta tillbaka till hur vi ska spela och koncentrerar oss mer på oss själva. Får hoppas att alla är tillgängliga, men det är väl ett drömscenario. Hur verkligheten ser ut på onsdag vet man aldrig.