Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa övertänd på Mössön – gick inte att rädda

Styrkor från Norrhälsinge räddningstjänst kämpade hela söndagen med en villabrand på Mössön, utanför Njutånger. Men huset gick inte att rädda.

Annons

Enligt de första uppgifterna hade möbler i vardagsrummet fattat eld vid halv elva på förmiddagen. När räddningstjänst och ambulans var framme ungefär en halvtimme senare var halva huset övertänt.

När huset fattade eld fanns en vuxen och två barn i huset. De lyckades ta sig ut på egen hand.

– Det brinner rejält, men det verkar inte som att några personer har kommit till skada, säger Johan Thalberg, kommunikatör vid polisen.

Vid tolvtiden arbetade räddningstjänsten med att försöka utrymma förråd och hus runt den eldhärjade villan.

– Huset är totalskadat och det är ett komplicerat släckningsarbete när det är timmerstommar och spånisolering. Vi försöker att rädda det som räddas kan och ambitionen är förstås att försöka hindra att huset brinner ner helt, säger räddningstjänstens insatsledare Pär Mossnelid.

Vid halv tre på eftermiddagen brann byggnaden med öppna lågor. Det stod då klart att planen om att rädda huset inte gick att genomföra.

– Vi har jobbat några timmar med att försöka hålla det här, men vi har tyvärr inte lyckats. Nu försöker vi rädda de mindre husen intill. Vi kommer att vara kvar hela natten och se till att huset brinner ner på ett kontrollerat sätt, säger Pär Mossnelid.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.