Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa nedbrunnen utanför Holmsveden – en befaras innebränd

Tidigt på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en kraftig brand i en villa i Tönnånger. Under lördagen hade polisen ännu inte hittat den man som bor på adressen – och det mesta tyder på att mannen dog i branden.

Det var vid 04.25-tiden som larmet inkom till SOS Alarm. Räddningstjänstens styrkor från Holmsveden, Kilafors och Söderhamn larmades till villan i Tönnånger, mellan Holmsveden och Älgnäs.

– Det var i det närmaste övertänt när vi kom fram. Det är en gammal fastighet som kommer att brinna ned till grunden, säger Per Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten.

Vad som orsakade branden är ännu okänt. Det fanns inga personer i närheten när räddningstjänsten anlände.

– Vi befarar att en person kan finnas kvar inne i huset, bilen står kvar på gården. Det var för riskfyllt att gå in rökdykare, säger Per Andersson.

Totalt har 17 brandmän deltagit i släckningsarbetet och vid 06-tiden pågick arbetet fortfarande.

– Taket har rasat in och hela övervåningen är borta, det är nästan bara ruiner kvar nu. Vi kommer snart att trappa ned bemanningen, men Holmsveden kommer att vara kvar under större delen av dagen, säger Per Andersson.

Husbranden, med enorma lågor som slog upp kring byggnaden, ska inte ha utgett någon fara för spridning då huset ska ha legat ensligt till.

Under lördagsförmiddagen fortsatte räddningstjänsten sitt arbete på platsen. En äldre man saknas efter branden men man har ännu inte kunnat bekräfta om mannen dog i elden.

– Allt tyder på att han var kvar där inne, men vi har inte kunnat bekräfta det, berättade en av brandmännen för vår reporter på plats.

Vad som är osaken till branden är i nuläget inte klarlagt och polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Polisens tekniker kommer under måndagen att genomföra en undersökning av brandplatsen. Fram till dess kommer platsen att hållas avspärrad och bevakad.

– Räddningstjänsten få bli klara innan vi kan gå in med tekniker, och vi har fortfarande inte lokaliserat den person som är skriven på adressen, säger Markus Thuresson på polisens regionledningscentral.

Senare på lördagseftermiddagen fick räddningstjänsten åter rycka ut efter att polis vid brandplatsen larmat om att brandhärden åter blossat upp. Men några större insatser från räddningstjänstens sida när det gäller eftersläckning behövdes inte.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

För nyheter om Söderhamn följ Söderhamns-Kuriren på Facebook!