Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vill skada Hemköpsbutiken i Söderhamn"

Bolagsjuristen Fredrik Almér på Hemköp vill lugna oroliga kunder i Söderhamn.
Han ser ingen risk att förre butikschefen Thomas Albertssons stämningsansökan mot Hemköp går igenom.
- Jag förstår inte varför någon stockholmare ska komma och förstöra, säger han.

Det råder förvirring i tvisten mellan Thomas Albertsson och Axfood, där Hemköp ingår. Albertsson anser att Hemköp inte betalat när man kommit överens, och att butiken därför aldrig såldes till Hemköp. Därför har han stämt Hemköp via kommanditbolaget Totalekonomen på Söder.

- I den stämningsansökan hävdar han att det är kommanditbolaget som äger butiken, säger Fredrik Almér, bolagsjurist på Axfood, där Hemköp ingår.

Men till Söderhamns-Kuriren har Albertsson sagt att det är bolaget THA Livs, som nu försatts i konkurs, som äger butiken.

- Det är alltså en person som inte har ägt butiken, som nu gör gällande att han äger butiken via två bolag, säger Fredrik Almér.

Han säger att inget av det som pågår berör butikens nya ägare och att kunderna inte behöver vara oroliga.

- Anledningen till att Thomas går till pressen kan jag bara spekulera i, troligtvis för att skada Hemköpsbutiken i Söderhamn. Det är olyckligt, det är en bra butik. Jag förstår inte varför någon stockholmare ska komma och förstöra den butiken, säger Fredrik Almér.