Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill se ett politiker-cv innan röstandet

Om en arbetsgivare vill anställa en ny medarbetare kräver han att få ta del av dennes cv. Detta för att skriftligen kunna kontrollera att den sökande uppfyller de formella utbildningskraven för den sökta tjänsten.

Det är snart val. Jag vet inte vem jag ska rösta på, men jag vill medverka till att kommunen, även fortsättningsvis, kommer att förvaltas av skickliga och kompetenta politiker. En kommun måste naturligtvis styras genom politiska beslut för att säkerställa att kommunens invånare är med och beslutar om kommunens framtid genom demokratiska val.

Om kommunens politiker saknar kompetens finns risk för att kommunen styrs av tjänstemän som inte tillsatts genom val. Jag förutsätter däremot att varje tjänsteman har fått sin befattning genom visad kompetens, men styrningen ska göras genom våra valda ombud.

Inför höstens val förutsätter jag att alla medborgare kan ta del av respektive kandidats egen cv för att i god demokratisk ordning själva kunna ta ansvar för dem man vill ha som ledare inom kommunen. Det blir då också lättare att göra ett direkt personval när man vet kandidatens kompetens.

Cv är en sammanställning över den egna kompetensen i form av skolbetyg, utbildningsintyg och samlade erfarenheter.

Jörgen Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel