Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill någon hästar illa?

Camilla Leinonen fick en chock på lördagsmorgonen när hon kom ut för att ge äpplen till sina hästar. Travaren Gottbest hade fått manen avklippt.

Camilla Leinonen är arg och ledsen. Är det någon som vill hennes häst illa?

- Det är kanske bara ett busstreck. Inte vet jag, men det är inte så kul, säger Camilla Leinonen.

Natten mellan fredag och lördag har någon tagit sig in i hagen bakom familjens gård i Stråtjära. Metodiskt har nästan hela Gottbests man klippts av. Det måste ha tagit en stund, resonerar Camilla. Men hon är inte förvånad att det gick. Gottbest är snäll.

- Ger man honom gräs så står han still.

Camillas dotter hittade bitar av hästens tagel en bit utanför hagen. På marken låg också Gottbests flughuva slängd, med öronen avklippta. Familjen vet inte om det går att använda taglet till något, eller om någon bara vill jävlas.

Camilla vill varna andra Stråtjärabor. Hon har redan ringt runt till en del hästägare i grannskapet och varnat.

- Håll ögonen öppna om det kommer någon okänd.

Hon vet inte vem hon ska tro går in i hagar och ger sig på djur som inte kan göra motstånd.

- Det kan inte vara alltför små barn i alla fall, för de skulle inte nå upp. Det är väl några tonåringar som tycker att det är jättekul, säger Camilla Leinonen.

Hon har inte polisanmält händelsen.

- Det var kanske bara en engångsgrej. Det får vi hoppas i alla fall.