Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill minska insyn i kvinnorum

När nu hyreskontraktet för de tre byggnaderna på Gran är undertecknat, har kommunen återigen fått en kravspecifikation på önskade åtgärder.

Den 30 mars undertecknade Hans Östbom hyreskontraktet, där han återfår rätten att hyra byggnaderna på Gran.

Den 2 april fick kommunen en sammanställning av upprustningsbehov, i stort sett samma skrivelse som Östbom skickat kommunen för flera år sedan.

Bland annat bör fasaden få en översyn, nya ingångar och entréer ordnas, liksom ytor att torka våta skor och kläder. Kaminen behöver bytas ut, köket ses över rejält, stugans utrymmen disponeras bättre och inredningen förnyas.

Vidare bör fönster bytas, inte minst för att tåla väder och vind bättre. Där påpekas särskilt att insynen utifrån måste minskas i sovrummet, eftersom kvinnorna brukar bo där då det är större sällskap i stugan.

Allt som allt finns ett 10-tal punkter uppräknade, varav åtta rör den tidigare så kallade Själstugan, ett namn som väl kan antas återigen kommer att användas för den byggnaden.