Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill lotsa personal till nya jobb

Teleperformance bjuder in andra företag till rekryteringsträffar med personalen – och flera har nappat.
– Vi vill göra det så bra som möjligt för personalen, hjälpa till med motivation och skapa framtidshopp, säger Ida Mörtsell, personalchef på Teleperformance.

För att hjälpa de 248 anställda på Teleformance vidare till nya jobb efter varslet har Ida Mörtsell kontakt med andra företag och vill nu hjälpa till med matchningen av personal och nya arbetsgivare.

– Egentligen är det inte vårt jobb att hitta nya jobb, men i den här situationen ser vi att det är den bästa lösningen. Vi vill visa att vi inte har lagt oss på rygg, utan att vi är måna om personalens mående i första hand, säger Ida Mörtsell.

Under tisdagen kommer representanter från Gävleföretaget Call-up till lokalerna i Söderhamn för att träffa personalen, informera om sin verksamhet och kanske rekrytera några Teleperformanceanställda.

– Vi ser en möjlighet att hjälpa till och dessutom hitta kvalificerad personal till oss, säger Viktoria Bergström på Call-Up.

Ytterligare två företag står på tur för informationsträffar i Söderhamn. Ida Mörtsell vill inte just nu säga vilka de är, men berättar att de finns i Gävledalaregionen och inom motsvarande branscher.

– Vi har fått bra respons från andra företag. Jag har inte ringt runt, men nyheten om varslet har spridit sig och ytterligare ett företag ringde faktiskt i dag av samma anledning, säger hon och tillägger att Teleperformancepersonalens erfarenhet och kompetens står sig bra i konkurrensen på arbetsmarknaden.

Tidigare har Teleperformance tagit emot mellan 100 och 120 sommarjobbare, men i sommar blir det bara mellan 16 och 20 platser. Samtidigt räknar företaget med att ha full produktion sommaren ut.

– Vårt mål är att hitta en ny kund, så att TP kan vara kvar. Under tiden gör vi det vi kan för att personalen ska hitta nya jobb, samtidigt så hoppas vi att de inte ska behöva det, säger Ida Mörtsell.

Men är det inte dubbelt budskap?

– Jo, det är en komplex avvägning. Vi vill sätta våra anställda i första hand. Och om vi hjälper dem att se en ljus framtid så blir det lättare att hålla uppe en god produktion under tiden, säger Ida Mörtsell.

De anställda i Söderhamn har erbjudits att söka tjänsterna på nytt hos Tele2 som flyttar verksamheten från Teleperformance till Karlskoga och Eskilstuna. Redan samma kväll som informationen om varslet kom anmälde ett tjugotal sitt intresse för att flytta med. Oliver Carra, presschef på Tele2, menar att företaget har tagit ansvar för de anställda i och med att de erbjuder flyttstöd och en dubbel lön till de som väljer att söka. Men de kan inte erbjuda förtur för Söderhamnspersonalen.