Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill lösa ut fiskerätten

Karin Larsson har ansökt om att ta en del av fiskerätten i Harmångersån ur fiskevårdsområdet. Då faller idén att allmänheten ska få möjlighet till fiske, anser länsstyrelsen.

– Det gäller husbehovsfiske. Vi tycker det är intressant att testa hur länsstyrelsen ställer sig till det, säger Karin Larsson.

Hon anser att fiskerättsägarförteckningen inte är uppdaterad och att hon också vill få den frågan prövad.

Christer Örn på länsstyrelsen påpekar att staten bidrog med medel när fiskevårdsområden bildades bland annat för att tillgängligheten för allmänheten skulle öka. Det är första gången han har fått in en sådan ansökan.

– Det här går emot tillgängligheten. Jag tycker det är väldigt olyckligt att lösa ut en del av fiskerätten, säger han och tillägger att det inte är länsstyrelsen som är beslutande i frågan, utan Nordanstigs fiskevårdsområde.

Enligt Åke Andersson, ordförande för Harmångers fiskeområde, kommer Nordanstigs Fiskevårdsområde att ta ett beslut på stämman i april.