Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha sina djur tillbaka

Länsstyrelsen omhändertog kvinnans katter och hund.

Nu överklagar kvinnan beslutet och vill ha tillbaka sina husdjur.

Det var i slutet av augusti som länsstyrelsen gjorde en kontroll hemma hos kvinnan. Myndigheten skulle kolla så att kvinnan följde det djurförbud som utfärdades 1998, då kvinnan bodde i Västernorrlands län och ska ha vanvårdat tre katter.

När länsstyrelsen nu upptäckte att kvinnan trots djurförbudet hade tre vuxna katter, en kattunge samt en hund omhändertogs dessa omedelbart.

Nu överklagar kvinnan beslutet och skriver i ett brev till länsstyrelsen att hon vill ha tillbaka djuren. Hon garanterar att hon tar hand om dem på ett kärleksfullt sätt.

Länsstyrelsens chefsjurist Daniel Ström säger att det går att ansöka om att få djurförbud upphävda.

- Det görs en bedömning från fall till fall om skäl för djurförbud kvarstår.

Han säger att många olika delar vägs in i beslutet, bland annat om omständigheter förändrats kring personen så att denne har bättre förutsättningar att ha hand om djur. Även tiden sedan utfärdat förbud spelar roll.

Det som kan göra det något svårare Söderhamnskvinnan att få länsstyrelsen att besluta att hon får ha djur igen är att hon i första läget bröt mot djurförbudet.