Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha 50 000 för fortsatt upprustning av Trolldalen

Föreningen Trolldalen ansöker om ett kommunalt bidrag på 50 000 kronor för att renovera byggnader i Trolldalen.

I slutet av 2015 bildades föreningen Trolldalen som ska jobba med att bevara och utveckla Trolldalens miljö och kulturhistoriska värde, där framför allt linet och linberedningen spelar en stor roll.

Nu ansöker föreningen om ett kommunalt bidrag på 50 000 kronor för att fortsätta den renovering av byggnader som påbörjades redan förra sommaren, då via bidrag från länsstyrelsen.

Föreningen Trolldalen beviljades för en och en halv månad sedan ett bidrag från länsstyrelsen för byggnadsminnesvård. Pengarna ska gå till takrenovering av bland annat skvaltkvarnen i Trolldalen och täcker 75 procent av totalkostnaden, dock högst 135 000 kronor.

Läs också: Växbo Krog satsar ekologiskt

Det kommunala bidraget på 50 000 kronor söks för att föreningen ska kunna rusta upp fler byggnader samt stigar, räcken, trappor och rastbord i Trolldalen.

I ansökan skriver föreningen att arbetet i sommar kommer att påbörjas endast om föreningen får full kostnadstäckning via bidrag.