Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ge fler tv-val

Större flexibilitet och ett utökat kanalutbud. Det vill Söderhamn Nära uppnå med en förändring av kabel-tv.

– I dag har vi ett väldigt statiskt paket, säger Anders Svensson, som har hand om omläggningen av Söderhamn Näras tv-utbud.

Sista november går Söderhamn Näras avtal med Canal digital ut och det kommer inte att förlängas. Istället kommer bolaget i framtiden att köpa kanaler av ett flertal olika leverantörer. På det sättet ska kunden kunna handplocka kanaler man är intresserad av.

– Med det paket vi har i dag har det inte varit förhandlingsbart vilka kanaler som ska ingå, säger Anders Svensson.

För kunder som nöjer sig med analog tv kommer det mesta att vara sig likt, förutom att vissa kanaler i baspaketet försvinner, medan andra tillkommer. Bland de nya återfinns TV10 och 11, Kanal 9 och Animal planet.

För kunder som däremot vill ha baskanalerna digitalt, samt ett större kanalutbud att välja bland, blir det något krångligare. Då krävs ett inköp av en ny digitalbox samt ett krypteringskort.

Anders Svensson är medveten om att vissa kunder kommer att reagera negativt på förändringen och uppfatta det nya som krångligt och invecklat.

– En del kommer säkert tycka att det blir lite krångligt men tyvärr måste den krångligheten till om vi ska kunna göra den här förändringen. Det analoga kommer att fungera precis som idag, men vill du åt det senaste i teknikväg så måste man göra en insats.

En kanal som försvinner helt och hållet är Eurosport. Detta då kanalen inte ingår i det analoga utbudet, och enligt kanalens regler då heller inte går att köpa till digitalt.