Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill bo på hotellet

Efter snart 100 år som hotell kan nu den ståtliga, röda sekelskiftesbyggnaden mitt i Bergsjö komma att bli privatbostad.

Bergsjö hotell började byggas då Norra Hälsinglands Järnväg, NHJ, även benämnd Bergsjöbanan, anlades och invigdes, 1896.

Hotellet har därefter drivits av flera olika personer, och nuvarande ägare, Jörgen och Karin Löfqvist, köpte fastigheten för ganska exakt tre år sedan (i juni 2012) sedan det stått tomt och tyst i fyra år.

Redan då förklarade Karin Löfqvist att avsikten var att paret skulle bo i hotellet, men att restaurang och rumsuthyrning skulle komma i gång allt eftersom.

Efter knappt tre år som hotellägare verkar nu makarna Löfqvist ha nått vägs ände. I början av sommaren skrev de till Nordanstigs kommun och erbjöd hotellets lokaler till uthyrning för ett boende för ensamkommande barn, men fick nej.

Karin Löfqvist berättade då för Helahälsingland att de försökt sälja huset, utan att få några svar, och hon sa: "Vi har inte råd att ha huset stå här mitt i byn".

Nu har de på nytt skickat ett brev till kommunen. Denna gång är det en ansökan om att få ändra användningen av byggnaden på fastigheten Bergsjö Kyrkby 3:111, från hotell till enbostadshus. Förhoppningen är att ändringen ska kunna ske redan från 1 september i år.