Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill att ministern hjälper Hanna

V-politiker sluter upp kring utvisningshotade Hanna Elias.

Fler och fler väljer att stå bakom en vädjan om amnesti för Hanna Elias och hennes barn. Senast ut att engagera sig för Arbråfamiljen är Ulla Andersson, Vänsterpartiets riksdagsledamot i Gävleborg.

I en skrivelse till stadsrådet och ansvariga ministern Tobias Billström (M) ger hon en kortfattad bakgrund om familjen. Ulla Andersson trycker särskilt på att Hanna Elias båda flickor har bott här i Sverige i hela sina liv.

Vidare konstaterar Ulla Andersson att varken Hanna Elias eller barnens pappa, som bor i Stockholm, kan styrka sina identiteter eftersom de saknar både pass och andra id-handlingar. Deras hemländer Etiopien och Eritrea vill dessutom inte ta emot dem.

I skrivelsen ställer Ulla Andersson en direkt fråga till Tobias Billström: "Avser statsrådet vidta några åtgärder för att Barnkonventionen ska styra Migrationsverkets arbete?"

Hanna Elias har vistats i Sverige sedan 2005. Under 2013 fick hon avslag för andra gången på sin ansökan om uppehållstillstånd.

Gruppledarna i Bollnäs kommunfullmäktige ställde sig nyligen bakom en vädjan om amnesti för alla som, på liknande sätt, hamnat mellan stolarna i asylprövningen. Den skickades till företrädare för partierna i riksdagen.