Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilket engagemang har politikerna?

Vilka visioner har Ängerå om Ljusdals framtida näringsliv och samhälle? Vilken roll har Slottegymnasiet i denna vision? Vilka är de strategier som ska leda oss till dessa visioner?

Annons

I en insändare (29/9) skriver barn- och utbildningsnämndens, BUN:s, ordförande Malin Ängerå: "Vid BUN:s öppna forum där ledamöterna ville ha dialog i frågan, kom 30 gymnasielärare och en medborgare. Det påvisar inte intresset för att tillsammans skapa ett attraktivt Ljusdal. Det skapar dem och vi – BUN mot övriga."

Ett möte "Där medborgare hälsas välkomna för att indirekt få information och kunskap om ett specifikt område samt att nämnden ges möjlighet att lyssna till medborgarnas åsikter och tankar." Detta citat är taget ur BUN program för Slottegymnasiets framtida programstruktur.

Vad Ängerå inte berättar är att det praktiskt taget inte kom en enda politiker som sitter med i BUN på detta möte. Är inte politikerna intresserade av att få kunskap, eller höra på medborgarnas åsikter? Och du Ängerå; i min värld är även lärare medborgare. Till och med tjänstemän och politiker är det.

En skolas uppgift är att både förse samhället med den arbetskraft som samhället kräver för tillfället, men även att ge samhället den arbetskraft som vi önskar i framtiden. Skolan ger samhället möjlighet att hänga med i de strukturrationaliseringar som pågår. I detta framtidens samhälle finns ett stort behov av högre utbildning. Ljusdals kommun ligger klart under riksgenomsnittet vad gäller utbildningsnivå.

Vilka visioner har Ängerå om Ljusdals framtida näringsliv och samhälle? Vilken roll har Slottegymnasiet i denna vision? Vilka är de strategier som ska leda oss till dessa visioner? I dag kan vi se att människor med högre utbildning väljer att flytta från kommunen. De beslut som tas nu få verkningar långt in i framtiden för de medborgare som kommer att bo kvar i kommunen.

Lärare och medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel