Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken vecka för Holm

Då: Poängräddare i derbyt mot Hudiksvalls FF.

Nu: Segerskytt mot Sandvik – på straff i slutskedet.

Kort sagt: det har varit en bra vecka för Niklas Holm.

– Det gäller att behålla kylan även om man är lite nervös, säger han.

Kontrasterna var tydliga efter slutsignalen. På ena sidan satt Sandvikspelarna och stirrade rätt fram med tomma blickar. En bit bort i Söderhamns omklädningsrum var det mer uppåt. Och inte undra på det.

Niklas Holm straffmål gav tre sköna poäng och som gör att SFF hänger sig fast i toppstriden.

– Vi är med där uppe. Det är skitkul. Och sådana här matcher ska vi bara vinna. Det kändes surt när de kvitterade: Men det löste sig, säger han.

En stundtals småsömnig match, som SFF borde ha avgjort mycket tidigare, vaknade plötsligt till liv under den sista kvarten när en kvitteringsboll låg i luften. Två gånger om dök Emil Oremo upp som en räddande ängel på mållinjen. Men till slut lyckades inte hemmalaget stå emot längre när Kieren Conibear-Trathen fick öppet mål med en minut kvar av ordinarie tid.

– Vi slavade otroligt i passningsspelet. Sedan satte de upp en mittback och det blev stirrigt, säger Niklas Holm.

Nu blev det ändå seger efter att Simon Fäger i matchens sista anfall blivit fälld bakifrån.

– När de gjorde 1–1 kändes det lite ridå ner. Men det räckte med en bra boll på Fäger som hela tiden är livsfarlig med sin snabbhet, även i minut 94. Jag vågade knappt titta och kikade mellan fingrarna, säger assisterade tränaren Ola Jönsson Bruce.

Straffskytten var säkerheten själv. Men han erkänner att det var pirrigt.

– Det är klart. Sista sekunden! Det gäller att behålla kylan även om man är lite nervös. Jag tänkte bara på att vänta ut målvakten. Titta var han går och sedan försöka lägga den på andra sidan, säger Niklas Holm.

Många återbud (skador, avstängning) gjorde att SFF både tvingades kasta om och lufta några nya spelare i laguppställningen. Dessutom valde tränartrojkan ett nytt offensivare spelsystem från start.

– Vi har känt oss lite energilösa med 4-4-2. Både mot Teg i 45 minuter och mot Hudiksvall i 30 minuter fick vi ett helt annat tryck när vi kan vinna andrabollarna med mycket folk runt omkring, säger Ola Jönsson Bruce.

Före matchen pratades det om att de kommande matcherna blir ett test för bredden i truppen. Och Jönsson Bruce var nöjd med de svar han fick:

– Riktigt bra måste jag säga. Det var definitivt många som visade att de vill vara med från start. (Filip) Enarsson spelade 90 minuter. Pontus Olsson gjorde mål och (Martin) Elffors löpte mycket i en ovan roll på slutet.

Enda smolket i segerbägaren var att Simon Åberg efter 63 minuter tvingades kliva av med känning baksida lår.