Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken skräll, Arbrå!

/
  • Eva Johansson, kapten in laget, gör här ett av sina fyra mål och var en av många som visade vägen när Arbrå skrällde och vann mot tabelltvåan RP Linköping med 26–23.

Arbrå HK bjöd på en härlig handbollsfest och svarade för en riktig skräll när laget vann, helt rättvist, med 26–23 (12–12) mot tabelltvåan RP Linköping.

Annons

– Tjejerna gör en suverän match och vi vinner tack vare vårt tålamod, sa en glad Eva Alfredsson tränare i Arbrå.

Ja, det var tålamodet som fällde avgörandet. Arbrå låg i stort sett under med både en och två bollar under hela den första halvleken. Men med både ett otroligt bra försvarsspel och en riktigt vass offensiv så kunde Arbrå gå till pausvilan med resultat 12–12.

I början av den andra halvleken kom Arbrå snabbt i underläge, som mest med tre bollar.

– Men vi mal på och väntar ut RP därför lyckas vi gå ikapp.

Med bara åtta minuter kvar att spela hade Arbrå hämtat in underläget och gjort 20–20. Där satte Arbrå också in rycket. Cissi Larssons mål till 22–20 för Arbrå var matchens delikatess. Larsson kom i friläge och avslutade iskallt med att lobba in bollen. Snacka om kyla i det läget.

RP försökte och jobbade stenhårt för att komma ikapp. Arbrå jobbade ännu hårdare, mer bestämt och det gav resultat. Arbrå släppte aldrig till några lägen för RP att få chansen utan Arbrå kunde hålla undan och vinna 26–23 och svara för en riktig handbollskräll inför en fullsatt sporthall där publiken bar fram laget under hela matchen.

– Vi vinner för att vi är noga i avsluten och sätter bollarna. Det är a och o. Det här är tredje topplaget vi slår här hemma nu på bara några veckor. Så vi har ännu en gång visat att vi är riktigt bra hemma i handbollstemplet

Annons