Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken pr ger teatern?

Jag tycker det är bra att HT som representant för den tredje makten granskar kommunens Glada Hudik-teater så att den inte övergår till en skandalcirkus.

Kommunen har en självstyrande roll från staten med ett stort egenansvar att forma sina egna verksamheter utan någon större insyn. Detta gäller inte fullt ut mot dess invånare, för att åtnjuta legitimitet så måste kommunen handla ekonomiskt, juridiskt och moraliskt riktigt. Du och jag pumpar in ofantligt massa pengar i de kommunala verksamheterna i form av skatt, pengar som vi har slitit ihop och som vi förväntar oss att få något kvalitativt för. En viktig princip som kommunens verksamheter vilar på är likställighetsprincipen och som finns inskriven i kommunallagen. Den innebär att ingen medborgare eller målgrupp får särbehandlas i den kommunala servicen.

Det som är intressant är hur kommunen agerat utifrån ovanstående? Jag vet att bägge cheferna var med till New York till exempel och vilka fler ur ensemblen finns med på kommunens lönelista? Hjulet snurrar och några av kommunens personal dras med eftersom det innebär en lite mer guldkantad tillvaro än vad Guldsmeden dagligen erbjuder.

Mina vänner, vi har sett detta förr, trötta och oförmögna tjänstemän som åtnjuter friheten utanför förvaltningshuset, dyra hotell och middagar. Har man gjort rätt för sig, betalat kalaset själv och tagit obetald semester, då är det okej ur den synpunkten men annars är det pinsamt.

Om satsningen på att ta teatern till New York kostar tre miljoner då får man verkligen ta en funderare på om detta verkligen ska vara ett kommunalt åtagande? På vilket sätt har detta kommit andra kommuninvånare till godo? Ska Hudiksvall marknadsföras av en teatergrupp för funktionshindrade? Vilka har bestämt det och vad tycker kommuninnevånarna om det?

Det är klart att en kommun av Hudiksvalls storlek och politiska struktur griper alla halmstrån som ger marknadsföring men jag är inte riktigt säker på om det ger fler investerare och som i sin tur genererar arbetstillfällen.

Vad det gäller Pär Johansson så är ju han anställd av kommunen och Pär är parallellt med det egenföretagare. Kommunen har då hantera något som heter bisyssla och som kan bedrivas med ett antal procent om den inte inkräktar på den tillsvidareanställning man har i kommunen. Detta har kommunen godkänt och alltså kan ingen skugga falla på Pär Johansson, utnyttja hans drivkraft och kunskaper inom den halvdöda förvaltningen i stället. Bjud in Pär att investera i kommunen i någon form och lyft fram unga entreprenörer och ge dem jordmån att utvecklas.

Hur många blåbär finns det i förvaltningen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel