Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken fullträff, Joel Olsson

Tre fullträffar i kvalet.
Vinst i A-finalen.
Joel Olsson stod inte att hejda när X-cupen fortsatte på Helsinge Motorstadion i lördags!

Annons

Årets tredje deltävling i X-cupen hade samlat ett gediget startfält. I juniorklassen visade sig 17-årige Joel Olsson – tävlande för hemmaklubben SMK – på styva linan. Seger tre gånger om innebar 21 oslagbara poäng och ett visst favoritskap inför A-finalen.

Hårdaste motståndet här förväntades Robert Prepula från Åmot bjuda på. Så blev även fallet...

Snabbast i starten var visserligen Gestrikes Eddie Gilberg, men efter att ha snurrat bort sig på väg in i alternativspåret efter ett drygt kört varv så var det Joel och Robban som gjorde upp om förstaplatsen.

Det blev en kamp som hette duga. I mål var Joel först, hårt uppvaktad.

– Riktigt tufft. Robban var uppe och stötte och var nästan jämsides ett tag, förklarade en nöjd Joel efter målgång.

Som nu leder X-cupen på 72 poäng, fem före Robban Prepula.

– Det är alltid hårt mellan oss båda. Fräna kamper, menar Joel.

Som har en hektisk tid framöver på folkracebanorna landet runt.

– Först ska jag köra i Bollnäs kommande söndag och därefter väntar Vilhelmina i midsommarhelgen. Sedan fortsätter X-cupen i Gävle.

Trea i mål blev Niklas Palm från Ilsbo, strax innan etta i B-finalen. Här ledde ett tag hemmasonen Robert Törnqvist, men efter en batalj med Sandvikens Andreas Öberg blev båda stående mot räcket vid sekretariatet.

Kvalet för damklassen vanns av Mimmi Öhrn på 18 poäng – två segrar samt en tredjeplats. Söderhamnstjejen ledde även A-finalen till en början, men tvingades tråkigt nog bryta med fel på bilen.

Istället bjöd Annika Isaksson, Hofors och Karolina Olsson, Årsunda, publiken på en kul kamp. Annika drog till slut det längsta strået. Johanna Hedberg, Söderhamn, knep fjärde plats – efter Therese Stattin, Gävle.

Therese bror, Jocke Stattin, tog sig obesegrad genom seniorkvalet. Samma sak gällde även Dan Olsson, Årsunda.

Snabbast i starten för A-finalen var dock Pontus ”Lilleman” Andersson, Bollnäs. Denne ledde i ett halvt varv innan han trycktes ut i sandfållan och istället stod kampen om förstaplatsen mellan Stattin och Olsson.

Först fram till målflaggan var Stattin. Olsson nöjde sig med andra plats – före Kalle Kastman, Bollnäs. Hemmaåkaren Marcus Lund prisbedömdes som fyra med trasig motor.

I B-finalen slutade Emil Henriksen, Söderhamn, på en femteplats.

Kurt Eliasson