Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilkas beslut är det ni levererar?

Den borgerliga alliansen och Miljöpartiet går onsdagen den 21/9 ut med en helsida i HT om vad de levererat under de tio månader de suttit vid makten. Utan blygsel presenterar de ett antal punkter som de påstår sig genomfört.

Annons

När de tillträdde så lovades en mängd saker vilka skulle levereras eller påbörjas de första hundra dagarna, nu tio månader senare kommer en lista med magert innehåll. Flera av de punkter som redovisas i artikeln är beslut som vi i den gamla majoriteten fattade.

Dialog med företagen i kommunen påbörjades för cirka tio år sedan med full insyn och deltagande för den dåvarande oppositionen. Att manegen var krattad och klar för den borgerliga kartellen är väl svårt att erkänna.

Fokus Glada Hudik startade under föregående mandatperiod. Syftet var att uppnå den av KNS (kommunens och näringslivets samarbetsgrupp) antagna visionen, Hudiksvall – en kommun med framtidstro och dragningskraft. Det långsiktiga övergripande målet är att öka kommunens attraktivitet för boende, företagare och besökare samt verka för att antalet arbetstillfällen ökar.

Brandgaraget har varit fritidsgård för ungdomar under mer än tio år. Vilket knappast är någon nyhet för de flesta i Hudiksvall.

Hudiksvall har varit ekokommun sedan 2002. Tillika har Hudiksvall genom Majvor Westberg Jönsson (S) haft vice ordförandeposten i Sveriges ekokommuner. Det har i kommunen under lång tid drivits ett målmedvetet arbete med miljöfrågorna för att bli en bra ekokommun att leva och bo i.

Gratis parkering är ett beslut som den borgerliga kartellen, Miljöpartiet inkluderat, lyfter fram. Beslutet innebär att kommunen tappar intäkter som behövs inom bland annat skolan och äldreomsorgen. Beslutet innebär också att arbetsplatsparkeringarna tenderar att öka, vilket leder till sämre möjligheter att parkera för dem som ska handla.

Annonsen från majoriteten visar kommunledningens desperation och oförmåga. Detta eftersom många av de beslut som redovisas är genomförda av oss socialdemokrater och vänsterpartister. Ett otydligt politiskt ledarskap och ett dåligt ansvarstagade präglar den borgerliga alliansen och Miljöpartiet.

Mikael Löthstam (S)

oppositionsråd

Daniel Pettersson (V)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel