Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka gynnas?

Högre avgift för förskolekostnad för arbetslösa, föräldralediga eller de som har sjukersättning, går det att läsa i Ljusnan den 23 juli. Varför skär man ner på de svagas bekostnad, undrar jag då.

Det står att man ska betala enligt maxtaxan, och vem gynnar maxtaxan då? Jo, höginkomsttagare, och inte oss låginkomsttagare. Jag förstår inte varför man fattar ett sådant dumt beslut. Dra ned på era löner, ni som arbetar inom barn- och utbildningsförvaltningen, är mitt förslag istället.

Tyvärr så är det barnen ni sparkar på när ni tar ett sådant beslut, för många föräldrar kommer det att bli så att dagis måste sägas upp, för att man inte har råd med den kostnaden. Och vad händer då med barnen som mister den dagliga kontakten med sina vänner. Jag har skrutit om Bollnäs kommun som har/hade detta för 15-timmarsbarn men idag är det inte skryt jag använder om detta förslag. Skärpning Bollnäs kommun!

Besviken och arg förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel